Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ & ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1.- Αναστάσιος Ντίνας  Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου
                                  2.- Κων/νος Ευαγγέλου  Σύμβουλος τοπικού Συμβουλίου
                                  3.- Ελευθερία Κούτση- Δημητρίου Σύμβουλος τοπ. Συμβουλίου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:          Στεργιανή  Αντωνοπούλου δημοτική υπάλληλος.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ:

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1.- Εξέταση αιτημάτος σύνδεσης στο δημοτικό δίκτυο ύδρευση τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων. Πρόταση Προέδρου:
            Ο κ. Κωστόπουλος Πέτρος του Γεωργίου ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος της εταιρείας ERTON GROUP, αιτείται την σύνδεση της εταιρείας του με το δίκτυο ύδρευσης του τοπικού μας διαμερίσματος στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται. 
           Πράγματι η επιχείρηση ERTON GROUP βρίσκεται στα όρια της τοπικής μας κοινότητας σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον κτηματολογικό χάρτη. Υπάρχει δυνατότητα παροχής νερού αποκλειστικά για ύδρευση της επιχείρησης και χρήση αυτού ως πόσιμο. Άλλωστε η επιχείρηση διαθέτει ήδη νερό άρδευσης και χρήσης καθαριότητας.
Κατόπιν τούτων προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα και να συνδεθεί η επιχείρηση με το δίκτυο ύδρευσης. Επιπλέον να ενημερωθεί ο αιτών ότι η σύνδεση παρέχεται για ύδρευση και κυρίως πόσιμο νερό και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για μεταφορά των δημοτικών τελών και φόρων που πληρώνονται μέσω ΔΕΗ ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στο δήμο Ορεστίδος. 
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
2.- Καθεστώς σύνδεσης  δημοτών με δίκτυο ύδρευσης. Πρόταση Προέδρου:
          Σήμερα υπάρχουν διαφορετικά καθεστώτα σύνδεσης στο δίκτυο ύδρευσης στις δημοτικές ενότητες Ι. Δραγούμη & Ορεστίδος με αποτέλεσμα οι δημότες του Ι. Δραγούμη να επιβαρυνθούν υπέρμετρα  με κόστος σύνδεσης σε σχέση με το μέχρι σήμερα καθεστώς, εάν εφαρμοστεί το καθεστώς του Άργους Ορεστικού. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να ισχύσει το μέχρι σήμερα καθεστώς σύνδεσης και τυχόν μελλοντική αλλαγή να γίνει σταδιακά και σε βάθος 5ετίας.
            Επίσης επειδή στην τοπική μας κοινότητα υπάρχουν πολλές συνδέσεις εκτός σχεδίου οικισμού για να καλύπτουν ανάγκες χρηστών σε πόσιμο νερό στις εκεί αγροικίες ή αποθήκες προτείνουμε στις περιπτώσεις αυτές ο ενδιαφερόμενος να χρεώνεται τα υλικά σύνδεσης και η χρέωση του ύδατος να είναι: Τα πρώτα 50 κ.μ.  με την τιμή του οικισμού. Τα επόμενα 100 κ.μ. στην τιμή των καταστημάτων και από 150 κ.μ. και άνω τριπλάσια από την τιμή καταστημάτων.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
3.- Εξέταση ζητημάτων καταπάτησης δημοτικής περιουσίας, προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του Σταθμού βιολογικού καθαρισμού. Πρόταση Προέδρου:
            Υπάρχουν περιστατικά καταπάτησης δημοτικής περιουσίας όπως πχ στο ΜΕΡΑ όπου έχει τοποθετηθεί περίφραξη, και δρόμοι που έχουν περιοριστεί.
            Επίσης υπάρχουν πολλά περιστατικά προβλημάτων από τη λειτουργία του σταθμού βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων που λειτουργεί πολύ κοντά στον οικισμό της τοπικής μας κοινότητας και έξοδο των «επεξεργασμένων» λυμάτων χρησιμοποιεί το ποτάμι «Γκιόλι» που σε μεγάλο μήκος περνάει δίπλα από το χωριό μας,  με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα από βαρύτατα δυσάρεστες μυρουδιές και το ποτάμι με αμφίβολης επεξεργασίας λύματα με άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.  
            Προτείνω για την πρώτη περίπτωση να καταγράψουμε τις περιπτώσεις και να απευθυνθούμε στη νομική υπηρεσία του Δήμου για να χειριστεί παραπέρα το ζήτημα και να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της. Για την δεύτερη περίπτωση ν’ απευθυνθούμε στην ίδια υπηρεσία για νομική καθοδήγηση και δικαστική προστασία όπου εκτιμηθεί ότι χρειάζεται με κατάθεση μηνύσεων κατά των υπευθύνων.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
4.- Αισθητικές παρεμβάσεις  για βελτίωση της εικόνας του οικισμού. Πρόταση Προέδρου:
         α ) Να κάνουμε καταγραφή σημείων με «αισθητική Προσβολή». Π.χ. Μπάζα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα  σε δημόσιους χώρους, κλαδιά που «βγαίνουν» στο δρόμο ή δημόσιο χώρο κλπ. και να ενημερώσουμε το Δήμου για το  φορτηγό που θα συγκεντρώνει τα ογκώδη απορρίμματα κάθε 1η και 15η εκάστου μηνός.
            β ) Να καλέσουμε εγγράφως τον υπαίτιο να αποκαταστήσει την «αισθητική προσβολή»  ιδιαίτερα αν υπάρχει και παρεμπόδιση και να του κάνουμε γνωστό ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβει ο Δήμος με χρέωση του υπαιτίου.
            γ ) Όπου δεν εντοπίζεται υπαίτιος να αναλάβει ο Δήμος την αποκατάσταση.   
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
 5.- Εθελοντισμός , Πολιτική Προστασία, μέτρα πρόληψης πυρκαγιών. Πρόταση Προέδρου:
       α ) Να κάνουμε πρόσκληση των συλλόγων και κατοίκων για εθελοντική δράση σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα δημιουργία ομάδων πολιτικής προστασίας και πυροπροστασίας. Σε περίπτωση ανταπόκρισης ν’ απευθυνθούμε στο Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. Πυροσβεστική) για ανάλογη εκπαίδευση και οργάνωση.
            β ) Να κάνουμε ενημέρωση των κατοίκων για υποχρεώσεις καθαρισμού οικοπέδων και χέρσων εκτάσεων για πρόληψη πυρκαγιών και ευθυνών κάθε κατόχου.     
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
Μη υπαρχόντων άλλων θεμάτων για συζήτηση ο πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης. Προς πίστωση υπογράφεται αρμοδίως το παρόν.


Ο πρόεδρος                Η Γραμματέας                 Τα μέλη:  1)                               2)        

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Αμπελόκηποι 14 Απριλίου  2011
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ                                                Αριθ. Πρωτ: 3519                                                   
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                            
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ                                                            Π Ρ Ο Σ  
ΠΛΗΡ: Αναστάσιος  Ντίνας                                              
ΚΙΝ. 6977301732                                                    1.- κ. Κων/νο Ευαγγέλου
                                                                                 2.- κ. Ελευθερία Κούτση              
                                                                             Συμβούλους τοπ. Συμβουλίου Αμπελοκήπων
                                                                     ΚΟΙΝ: 1.- Γραφείο κ. Δημάρχου
                                                 2.-κ. Πέτρο Χατζή
                                                       Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότητας Ι. Δραγούμη
                                                3.- κ. Σωκράτη Μπουρινάρη
                                                                                     Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                           Δήμου Ορεστίδος
       
Π ρ ό σ κ λ η σ η

          Με την παρούσα καλείστε να συμμετάσχετε στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων, που θα γίνει την 18η  Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00  στο  πολιτιστικό κέντρο Αμπελοκήπων με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.- Εξέταση αιτημάτων δημοτών.
2.- Καθεστώς σύνδεσης  δημοτών με δίκτυο ύδρευσης.
3.- Εξέταση ζητημάτων καταπάτησης δημοτικής περιουσίας, προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του Σταθμού βιολογικού καθαρισμού.
4.- Αισθητικές παρεμβάσεις  για βελτίωση της εικόνας του οικισμού.
 5.- Εθελοντισμός , Πολιτική Προστασία, μέτρα πρόληψης πυρκαγιών.
Τυχόν επείγοντα θέματα που θα προκύψουν θα συμπεριληφθούν στην Η.Δ. κατά την έναρξη της συνεδρίασης.
                   Ο
Πρόεδρος  του  Συμβουλίου

Αναστάσιος Ε. Ντίνας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΥΧΕΣ



Είθε το φώς της Ανάστασής Του να φωτίσει την ψυχή μας  για να αντιληφθούμε το μέγεθος και το σκοπό της θυσίας Του. Ο Αναμάρτητος για τη σωτηρία του Κόσμου!!!



Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων



Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011»

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ, ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010 (ΑΠΟ 01/01/2010 ΕΩΣ 31/12/2010) ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ, ΔΑΣΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ κ.α. (1 ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ), ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr  ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (link) Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εφορίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ : α) Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (Α.Φ.Μ.) ΚΑΙ β) Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2011, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ


1) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ (ΤΗΛ. 24673 51327) ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ.

2) ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ 2009, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ.

3) ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ Ο.Π.Ε.ΚΕ.Π.Ε. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ MONO ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Καγκελάρι

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ
Γραφείο Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καστοριάς και ο Δήμος Ορεστίδος διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού και ώρα  9 μ.μ. την εκδήλωση  «Το Καγκελάρι» το οποίο  θα αναβιώσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αμμοτόπου, Πραμαντιωτών, Παπαδατών, Πλατανούσας και Χουλιαράδων από την Ήπειρο. Συμμετέχουν και μαθητές-τριες του 2ου Γυμνασίου Άρτας.



Ώρα προσέλευσης  20.30

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών
Βασίλης Σμπόνιας

Είσοδος ελεύθερη

Ο Δήμαρχος  Ορεστίδος
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου