Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                               
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ                                                 
Ταχ.Δ/νση:Διοικητηρίου 35                                  
Τ.Κ. : 522 00                                                             
Τηλ. : 2467351300                                                  
FAX : 2467021756                                                   
e-mail : info@argosorestiko.gr                                                                                                                                                                                                    
           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συνδημότες,
  
Λόγω της οικονομικής στενότητας της πολιτείας στις χρηματοδοτήσεις προς τους Ο.Τ.Α. και λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων αυτών, που απορρέουν από το σχέδιο «Καλλικράτης», ο Δήμος μας λειτουργεί και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις προς τους δημότες του με αιματηρές οικονομίες και λιγοστά μέσα. Παρακαλούνται οι δημότες μας που οφείλουν τέλη ύδρευσης να τα εξοφλήσουν προκειμένου να συνεισφέρουν και αυτοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Δημοτική αρχή.

  
                                                                                                Άργος Ορεστικό 18/8/2011
                                                                                                   Εκ της Δημοτικής αρχής

                                                                                                            ΧΑΤΖΗΣ   ΠΕΤΡΟΣ
                                                                                                               ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ»

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  ΜΗΛΙΑΣ, ΑΧΛΑΔΙΑΣ, ΦΑΣΟΛΙΩΝ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.
ΟΙ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ Η ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΛΙΠΑΝΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ.
ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011.
ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ www.kastoria.gr/georgia ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ. ΠΕΤΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, κ. ΣΕΡΕΜΕΤΙΔΗ ΑΝΤΩΝΙΟ, κα. ΔΩΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΤΗΛ. 2467350348, 2467350377 ΚΑΙ 2467350339).

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΔΙΧΤΥΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011»

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 Ο ΕΛ.Γ.Α. ΘΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 60% ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΔΙΧΤΥΩΝ, ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ , ΜΗΛΟΕΙΔΩΝ (π.χ. ΜΗΛΑ – ΑΧΛΑΔΙΑ), ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ (π.χ. ΡΟΔΑΚΙΝΑ) ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
 ΠΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΠΟΣΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :
1) ΜΗΛΟΕΙΔΗ-ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ : α) ΑΠΟ 1.260 ΕΩΣ 1.410 €/στρ. ΚΑΛΥΨΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ   ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ           ΦΥΤΕΥΣΗΣ (ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ), ΚΑΙ
                                                             β) ΜΕΧΡΙ 330 €/στρ. ΚΑΛΥΨΗΣ (ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΚΑΝΗ Ή ΜΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΟ ΔΙΧΤΥ)

2) ΑΜΠΕΛΙΑ : α) ΑΠΟ 1.140 ΕΩΣ 1.260 €/στρ. ΚΑΛΥΨΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ           ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΕΙΡΩΝ (ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ), ΚΑΙ
                             β) ΜΕΧΡΙ 300 €/στρ. ΚΑΛΥΨΗΣ (ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΟ ΔΙΧΤΥ)
 ΠΡΟΣΟΧΗ

1) Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΙΧΤΥΑ ΕΙΝΑΙ 1 (ΕΝΑ) ΣΤΡΕΜΜΑ.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1) ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ (ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ),
2) ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΙΤΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ/ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ α) ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, β) ΤΙΤΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΚΑΙ γ) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟΥ).
3) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΧΑΡΤΗΣ) ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ (ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ) Ή ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 1:5000 ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ (ΚΑΕΚ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΟ ΔΙΧΤΥ),
4) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/86 ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΟΤΙ : α) ΤΑ ΔΗΛΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ, β) ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ Ή ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 6.3.1 ΚΑΙ 6.3.2 ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2011, γ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΓΑ, δ) ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ Ν.2342/95 (ΦΕΚ 208/Α/6-10-95) ΠΕΡΙ «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2011,
5) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ),
6) ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ Ν. 3877/2010).
 ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (15-09-2011) ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΓΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 4 -  Τ.Κ. : 50100 - ΚΟΖΑΝΗ).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Α., ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 24610 54080 – 24610 54081, Ή ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ www.elga.gr ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2011.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ, ΜΗΛΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ-ΜΗΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011»

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ-ΜΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 (31-08-2011).

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ : 1) ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, 2) ΤΟ Α.Φ.Μ. ΚΑΙ 3) ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΛΑ.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κα. ΒΑΣΩ ΚΟΡΔΑ (ΤΗΛ. 24673 50327), ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΣΑ (ΤΗΛ. 24673 51327).

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ 7/2011  συνεδρίασης του Τ.Σ Αμπελοκήπων του Δήμου Ορεστίδος

Θέμα :  1.- Εξέταση αιτημάτων δημοτών.
Στους Αμπελόκηπους και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου , σήμερα στις 30/6/2011, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 21.00 συγκεντρώθηκε το Τοπικό Συμβούλιου Αμπελοκήπων  του Δήμου Ορεστίδος σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την με αριθμ.  8205 /24-6-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου  που επιδόθηκε στον καθένα σύμβουλο χωριστά.
    Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία , αφού σε σύνολο 3 μελών βρέθηκαν παρόντες 3, δηλ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                              ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Ντίνας Αναστάσιος
2. Ευαγγέλου Κων/νος                                               
3. Κούτση Ελευθερία
Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Δημ. Υπάλληλος Αντωνοπούλου Στεργιανή , για την τήρηση των πρακτικών.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το  θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι :
Α) Η κα ΡΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ με την από 26/5/11 αίτησή της , αιτείται την σύνδεση αγροτεμαχίου της εταιρείας του με το δίκτυο ύδρευσης του τοπικού μας διαμερίσματος στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται. 
Η κα Ρήμου για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο έχει άδεια οικοδόμησης αποθήκης 50 τμ από τον Δήμο Ορεστίδος και προφανώς αιτείται τη σύνδεση για παροχή πόσιμου νερού όταν αυτή θα επισκέπτεται το εν λόγω αγροτεμάχιο. Δίκτυο ύδρευσης υφίσταται σε κοντινή απόσταση από το αγροτεμάχιο και εκτιμούμαι ότι η κατανάλωση δεν θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην επάρκεια ύδατος.
Κατόπιν τούτων προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα και να συνδεθεί το αγροτεμάχιο με το δίκτυο ύδρευσης με τους όρους που προβλέπονται στον κανονισμό ύδρευσης.
Β) Ο  πατέρας ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ με την από 3-6-2011   αίτησή του αιτείται την τοποθέτηση από τον Δήμο Ορεστίδος  Αλεξικέραυνου στους Αμπελοκήπους για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρει στο συνημμένο στην αίτηση υπόμνημα.
Εκτιμούμε ότι είναι πολύ χρήσιμο και ασφαλές να υπάρχει αλεξικέραυνο προστασίας όλου του χωριού από τους κεραυνούς. Επειδή το ζήτημα απαιτεί τεχνικές γνώσεις που σήμερα ΔΕΝ έχουμε προτείνω να διαβιβαστεί η αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και εφόσον τεχνικά και οικονομικά είναι εφικτό, Προτείνω να εγκατασταθεί σύστημα προστασίας από τους κεραυνούς         (αλεξικέραυνο) στον οικισμό της τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων.
Γ) Ο κ.  ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ με την από 3-6-2011 αίτησή του αιτείται την ακύρωση σύνδεσης ύδρευσης όπως αναλυτικά αναφέρει στην αίτησή του.
Να διαβιβαστεί η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να ικανοποιηθεί το αίτημα του δημότη επειδή  συντρέχουν οι όροι που αναφέρονται στην αίτηση.
    Και κάλεσε το συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.
            Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κι έχοντας υπόψη την εισήγηση των συμβούλων, του Προέδρου και τις σχετικές διατάξεις
α π ο φ α σ ί ζ ε ι          ομόφωνα

  1. Συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου  σχετικά με την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων αιτημάτων όπως αναλυτικά αναφέρεται στην εισήγηση.
   Η Απόφαση αυτή πήρε αριθμ. 16/2011
  

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ 7/2011  συνεδρίασης του Τ.Σ Αμπελοκήπων του Δήμου Ορεστίδος

Θέμα :  2.- Εθελοντισμός , Πολιτική Προστασία, μέτρα πρόληψης πυρκαγιών.
Στους Αμπελόκηπους και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου , σήμερα στις 30/6/2011, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 21. συγκεντρώθηκε το Τοπικό Συμβούλιου Αμπελοκήπων  του Δήμου Ορεστίδος σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την με αριθμ.  8205 /24-6-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου  που επιδόθηκε στον καθένα σύμβουλο χωριστά.
    Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία , αφού σε σύνολο 3 μελών βρέθηκαν παρόντες 3, δηλ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                              ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Ντίνας Αναστάσιος
2. Ευαγγέλου Κων/νος                                               
3. Κούτση Ελευθερία
Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Δημ. Υπάλληλος Αντωνοπούλου Στεργιανή , για την τήρηση των πρακτικών.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το  θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι :

Σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων του Τοπικού μας Συμβουλίου, οδηγιών από το Συντονιστικό Δημοτικό Όργανο  πυροπροστασίας και του γραφείου πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, καταρτίστηκε κατάλογος κατοίκων της τοπικής μας κοινότητας, εθελοντών πυροπροστασίας και των μέσων που διαθέτουν ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης.
Η κατάσταση αυτή να σταλεί στο Γραφείο Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ορεστίδος, της περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και να τηρηθεί στο αρχείο μας για αξιοποίηση.
Οι εθελοντές θα δεχτούν κάθε παρεχόμενη εκπαίδευση από αρμόδια υπηρεσία.-

    Και κάλεσε το συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.
            Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κι έχοντας υπόψη την εισήγηση των συμβούλων, του Προέδρου και τις σχετικές διατάξεις
α π ο φ α σ ί ζ ε ι          ομόφωνα

  1. Συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου  σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα  αντιμετώπισης πυρκαγιών όπως αναλυτικά αναφέρεται στην εισήγηση.
   Η Απόφαση αυτή πήρε αριθμ. 17/2011