Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση 
Η εταιρεία ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) που θα κατασκευάσει τον ομώνυμο αγωγό φυσικού αερίου που διέρχεται την κτηματική περιοχή του χωριού μας, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 27/9/2013 και ώρα 7μμ. στο πολιτιστικό κέντρο.
Όσοι ενδιαφέρεστε για την ακριβή διαδρομή του αγωγού, την διαδικασία, τις συνέπειες και οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικά με τον αγωγό ελάτε να ενημερωθούμε από τους πλέον αρμοδίους.


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ



Κοινοποιούμε το πιο κάτω δελτίο τύπου και είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
               ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Άργους Ορεστικού.  Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
                                                                                   
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Άργους Ορεστικού μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

1)   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
2)   ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3)   ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
4)   ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ)
5)   ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
6)   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης,δωρεάν. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ορεστίδος στη Διοικητηρίου 35 ,στο ισόγειο
Τηλ.  2467351315
Ώρες Εξυπηρέτησης Κοινού: 09:30 – 14:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καρκίνος Μαστού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
                                    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα ενημέρωσης για την «Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού»

Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για την «Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ και σε συνεργασία με το Δήμο Άργους Ορεστικού, τον Σύλλογο «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών και Δεσποινίδων» και τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η ΟΡΕΣΤΙΣ».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μ.Σ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Άργους Ορεστικού (επί της οδού Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα για Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία σε έναν ικανοποιητικό αριθμό γυναικών άνω των 40 ετών.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ποδηλασία Αγάπης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Ποδηλασία Αγάπης» που ενώνει Ελλάδα και Κύπρο στο Δήμο Άργους Ορεστικού
Συγκέντρωση τροφίμων για κοινωφελή σκοπό

Στο Δήμο Άργους Ορεστικού αναμένεται να φτάσει η «Ποδηλασία Αγάπης» που ενώνει την Ελλάδα με την Κύπρο προάγοντας την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.
Κύπριοι ποδηλάτες, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιούν Πανελλαδική Ποδηλασία με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας προκειμένου να ενισχυθούν κοινωνικά παντοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένα σημαντικό μέρος των ειδών που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν μέσα από την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Άργους Ορεστικού.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2013 από την Κομοτηνή και θα τερματίσουν στη Λεμεσό στις 11 Οκτωβρίου 2013, διανύοντας συνολικά 3.848 χλμ.
Στην πόλη του Άργους Ορεστικού αναμένονται την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, συνεχίζοντας για Αμπελόκηπους – Μηλίτσα – Κωσταράζι – Βογατσικό κι από κει Γρεβενά.
Όσοι ποδηλάτες και πολίτες του Δήμου μας επιθυμούν μπορούν να παρευρίσκονται στην υποδοχή των Κύπριων ποδηλατών και να ακολουθήσουν τη σχετική διαδρομή.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Άργους Ορεστικού και στο τηλέφωνο 2467351302 και 2467351309.
Σε ότι αφορά την Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων, το τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο καλεί, όσους κατοίκους θέλουν να προσφέρουν, Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 ώρες 18.00- 20.30 και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 09.00- 09.30 στο Πολιτιστικό κέντρο για συγκέντρωση των ειδών και παράδοση στην πομπή ποδηλατών όταν περάσει από το χωριό.-

Τυχόν διευκρινήσεις στα τηλ. 6934957484 (Σοφία Χατζή) & 6977301732 (Τάσος Ντίνας)