Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ & ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5ης / 2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:  ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 20.30
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1.- Αναστάσιος Ντίνας  Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου
                                  2.- Κων/νος Ευαγγέλου  Σύμβουλος τοπικού Συμβουλίου
                                  3.- Ελευθερία Κούτση- Δημητρίου Σύμβουλος τοπ. Συμβουλίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:    Ο πρόεδρος λόγω έλλειψης γραμματέα.
      
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ: Πέτρος  Χατζής Αντιδήμαρχος Οικονομικών –Ι.Δραγούμη.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1.- Αίτημα δημότη ΤΣΙΑΜΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ συζ. ΦΙΛΙΠΠΑ.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πιο πάνω θέμα είπε:
Η ανωτέρω δημότης με την από 17/8/2012 αίτησή της ζητάει την επέκταση αγροτικού δρόμου στη θέση «κεφάλι» (πίσω από βιοτεχνία Α. Μητσιάδη) ο οποίος έγινε για την εξυπηρέτηση βιοτεχνικών – εμπορικών δράσεων ( HYUNDAI , A. MITSIADIS)  σε δημοτική έκταση, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση και εξυπηρετούνται υφιστάμενες αγροτικές ιδιοκτησίες μεταξύ των οποίων και δική του, όπως φαίνεται στο πρόχειρο συνημμένο πρόχειρο σχεδιάγραμμα.
Επειδή το αίτημα είναι λογικό, νόμιμο και η ύπαρξη πρόσβασης θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων ιδιοκτησιών προτείνουμε να γίνει δεκτό αυτό και να επεκταθεί ο υφιστάμενος αγροτικός δρόμος στην δημοτική έκταση, όπως έγινε και παλαιότερα μετά από αίτημα άλλων ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τα ισχύοντα από τεχνικής πλευράς που θα ορίσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
2.- Πρόταση για έγκριση λήψης αδρανών υλικών από δημοτική έκταση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για διάνοιξη –βελτίωση αγροτικών δρόμων της τοπικής μας κοινότητας.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πιο πάνω θέμα είπε:
Για να υλοποιηθεί παλιότερη απόφασή μας για διάνοιξη αγροτικών δρόμων και βελτίωση της βατότητας αυτών, απαιτείται να χρησιμοποιηθούν αδρανή υλικά (χαλίκι) για την επίστρωση των δρόμων που θα ανοιχτούν για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή βατότητα αυτών.  
Έχοντας υπόψη τη σημερινή οικονομική συγκυρία της χώρας και κατά συνέπεια και την δύσκολη οικονομική κατάσταση του δήμου μας, προτείνουμε (για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος του έργου) να χρησιμοποιηθεί χαλίκι από τον δημοτικό δανειοθάλαμο αδρανών υλικών  στο βουνό στη θέση Αη Νικόλας απ’ όπου και παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε χαλίκι και υπάρχουν οι απαιτούμενες ποσότητες. Το τοπικό συμβούλιο θα έχει την επιμέλεια ελέγχου της ποσότητας που θα ληφθεί για  την κάλυψη των αναγκών του έργου.
Προτείνουμε λοιπόν να επιτραπεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα, η λήψη της αναγκαίας ποσότητας αδρανών υλικών από τον πιο πάνω δημοτικό χώρο.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
Μη υπαρχόντων άλλων θεμάτων για συζήτηση ο πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης. Προς πίστωση υπογράφεται αρμοδίως το παρόν.
Ο πρόεδρος                Η Γραμματέας                 Τα μέλη:  1)                               2)        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου