Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ & ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ης / 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18η   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013  19.30
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1.- Αναστάσιος Ντίνας  Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου
                                  2.- Κων/νος Ευαγγέλου  Σύμβουλος τοπικού Συμβουλίου
                                  3.- Ελευθερία Κούτση- Δημητρίου Σύμβουλος τοπ. Συμβουλίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:    Ο πρόεδρος λόγω έλλειψης γραμματέα.
     
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ: 1.- Χρυσός Αναγνωστόπουλος  Αντιδήμαρχος Αγροτ. Κτην/κής Ανάπτυξης –Ι. Δραγούμη,  2.-  Πέτρος  Χατζής. Δημοτικός σύμβουλος  από τοπ. κοιν. Αμπελοκήπων.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1.     Προγραμματισμός  Δράσης 2013.-
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πιο πάνω θέμα είπε:
Ο βασικός προγραμματισμός δράσης γίνεται κυρίως με την πρόταση του τεχνικού προγράμματος αλλά και την ιεράρχηση και ικανοποίηση καθημερινών αναγκών της κοινότητας. Στα πλαίσια αυτά και αφού έχουμε ήδη καταθέσει την πρόταση τεχνικού προγράμματος προτείνω τις πιο κάτω βασικές δράσεις που, κατά την εκτίμησή μου, θα βοηθήσουν την κοινότητά μας.
1.- Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων.-
Καλύτερη έκφραση άμεσης δημοκρατίας από την συνέλευση των κατοίκων δεν υπάρχει. Προτείνω λοιπόν να συγκαλέσουμε συνέλευση κατοίκων για την Κυριακή 3/2/2013 ώστε να παρουσιάσουμε τη δράση μας και ν’ ακούσουμε τους χωριανούς μας, να αλληλοενημερωθούμε και έχοντας σαφή εικόνα των αναγκών των κατοίκων να ιεραρχήσουμε τις δράσεις μας για το καλό του χωριού.
2.- Διοργάνωση ημερίδας για Αμπέλι κρασί τσίπουρο
Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει διαρκώς να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα ανεξαρτήτως δυσκολιών και με διάθεση να κάνουμε κάτι που ίσως ωφελήσει τους αμπελοκαλλιεργητές του χωριού μας (και όχι μόνο) αποφασίζουμε να διοργανώσουμε ημερίδα που θ’ αναφέρεται στο Αμπέλι και όλα όσα ακολουθούν.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν ειδικοί, θα καταθέσουν την γνώση και εμπειρία τους, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις μας και θα συζητήσουμε μαζί τους για το ζήτημα αυτό.
Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις θα γίνει δοκιμασία και «αξιολόγηση» τοπικών κρασιών που θα παρουσιάσουν οι παραγωγοί μας. Η δοκιμασία μπορεί να συνεχιστεί και εκτός διαγωνισμού στη συνέχεια…
Η εκδήλωση αυτή σίγουρα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για το χωριό μας (και μόνο γι’αυτό χρήσιμη) αλλά ίσως και αποδειχτεί πολλαπλά ωφέλιμη για τους αμπελοκαλλιεργητές απ’ αυτά που θ’ ακούσουν αλλά και όλο το χωριό από την προβολή που θα έχει.
Η σκέψη είναι η διοργάνωση να γίνει χωρίς κόστος για το Δήμο ή στη χειρότερη περίπτωση με πολύ μικρό κόστος .
Θέλουμε όμως να γίνει υπό την αιγίδα του δήμου και την έναρξη των εργασιών της ημερίδας να κηρύξει ο δήμαρχός μας.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
Μη υπαρχόντων άλλων θεμάτων για συζήτηση ο πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης. Προς πίστωση  υπογράφεται αρμοδίως το παρόν.
Ο πρόεδρος     Ο Γραμματέας                 Τα μέλη:  1)                               2)        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου