Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΝΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ή χρήστες ακινήτων (οικοπέδων, αγροτεμαχίων), οι οποίοι έχουν στο ακίνητο τους σημεία υδροληψίας αρδευτικού νερού (πηγάδια, γεωτρήσεις), είτε αυτά είναι ενεργά είτε είναι ανενεργά αλλά οι ιδιοκτήτες/χρήστες τους επιθυμούν να τα διατηρήσουν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια σε αυλές σπιτιών, ότι, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υπ’ αριθμ. οικ. 145026/2014 κοινής υπουργικής απόφασης «Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) από Επιφανειακά και Υπόγεια Υδατικά Συστήματα» (ΦΕΚ Β΄ 31), είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην εγγραφή των ανωτέρω υδροληψιών στο Ε.Μ.Σ.Υ. καταθέτοντας στο γραφείο του Γεωπόνου του Δήμου, το αργότερο μέχρι την 15 Μαΐου 2014, αίτηση εγγραφής μαζί με την σχετική υπεύθυνη δήλωση, έτσι ώστε ο Δήμος, με την σειρά του, να προωθήσει τα αιτήματα στην αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επισημαίνεται ότι, η εγγραφή σημείων υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. (με την χορήγηση σχετικού πιστοποιητικού εγγραφής), αποτελεί προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες/χρήστες ενεργών σημείων υδροληψίας, προκειμένου, στην συνέχεια, αυτοί να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού, διαδικασία την οποία θα πρέπει να κάνουν μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Όσοι ιδιοκτήτες/χρήστες σημείων υδροληψίας υπέβαλλαν την σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο αρμόδιο Τμήμα Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, μέχρι την 15 Ιανουαρίου 2014, δεν απαιτείται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ.
Η υποβολή της αίτησης εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. γίνεται στον Δήμο, εντός των διοικητικών ορίων του οποίου, βρίσκεται η υφιστάμενη υδροληψία.
Τα σχετικά έντυπα της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης είναι διαθέσιμα είτε στο γραφείο του Γεωπόνου του Δήμου μας, είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Άργους Ορεστικού www.argosorestiko.gr κάνοντας επιλογή στον σύνδεσμο (link) «Αγροτικά Θέματα».


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 2467351327).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου