Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ 3/2011  συνεδρίασης του Τ.Σ Αμπελοκήπων του Δήμου Ορεστίδος

Θέμα :  Εξέταση ζητήματος Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων.
      Στους Αμπελόκηπους και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου , σήμερα στις 14/3/2011, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 15.30 συγκεντρώθηκε το Τοπικό Συμβούλιου Αμπελοκήπων  του Δήμου Ορεστίδος σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από αίτημα των τοπικών συμβούλων και την με αριθμ. 2268/14-3-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου  που επιδόθηκε στον καθένα σύμβουλο χωριστά. Το θέμα είναι κατεπείγον μετά την σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας – δια βίου μάθησης & Θρησκευμάτων της απόφασης για την συγχώνευση του 3θέσιου δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων στο νεοϊδρυόμενο 6θέσιο Κωσταραζίου.
    Ο Πρόεδρος αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία , αφού σε σύνολο 3 μελών βρέθηκαν παρόντες 3, δηλ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                              ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Ντίνας Αναστάσιος
2. Ευαγγέλου Κων/νος                                               
3. Κούτση Ελευθερία

     Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Δημ. Υπάλληλος Αντωνοπούλου Στεργιανή , για την τήρηση των πρακτικών.
Κρίθηκε ομόφωνα ότι το θέμα είναι κατεπείγον μετά την σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας – δια βίου μάθησης & Θρησκευμάτων της απόφασης για την συγχώνευση του 3θέσιου δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων στο νεοϊδρυόμενο 6θέσιο Κωσταραζίου και αποφασίστηκε να συζητηθεί.
Ο Πρόεδρος κάλεσε του συμβούλους να εισηγηθούν το μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης. Άρχισε ο τοπικός σύμβουλος Κων/νος Ευαγγέλου που είπε ότι :
Μετά την απόφαση του υπουργείου παιδείας για  την  κατάργηση του 3θέσιου δημοτικού σχολείου  Αμπελοκήπων και την συγχώνευσή του στο νεοϊδρυόμενο 6θέσιο δημοτικό σχολείο Κωσταραζίου προτείνω να συγκληθεί έκτακτη συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας με συμμετοχή του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και συλλόγων του τοπικού διαμερίσματος για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι και να ζητηθεί η έμπρακτη συμπαράσταση των αρχών.
Ο Πρόεδρος κάλεσε  την σύμβουλο Ελευθερία Κούτση να τοποθετηθεί και αυτή είπε ότι: Συμφωνεί με την πρόταση του προλαλήσαντος και με την ιδιότητά της ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και πρόσθεσε ότι περιμένει την απόφαση της Πενταβρύσου για να χαράξουμε κοινό μέτωπο. Ανεξάρτητα από την απόφαση της Πενταβρύσου  ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Αμπελοκήπων θα πάει αύριο (15-3-2011) στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης δυτικής Μακεδονίας για να διαμαρτυρηθεί και ζητάει τη συμπαράσταση του Τοπικού συμβουλίου και της Συνέλευσης των κατοίκων.
   Και κάλεσε το συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.
  Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κι έχοντας υπόψη την εισήγηση των συμβούλων, του Προέδρου και τις σχετικές διατάξεις
α π ο φ α σ ί ζ ε ι          ομόφωνα

Να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας, και να καλέσει τον δήμαρχο, αντιδημάρχους  και συλλόγους του χωριού με θέμα τον προσδιορισμό των κινητοποιήσεων με στόχο την ανάκληση της απόφασης για την  κατάργηση του 3θέσιου δημοτικού σχολείου  Αμπελοκήπων και την συγχώνευσή του στο νεοϊδρυόμενο 6θέσιο δημοτικό σχολείο Κωσταραζίου και να ζητήσει τη συμπαράσταση όλων σ’ αυτές.

  Η Απόφαση αυτή πήρε αριθμ. 6/2011

   Για το σκοπό αυτό , συντάχτηκε το παρών πρακτικό και υπογράφεται ως εξής

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας


                                                            Τα μέλη

Ακριβές απόσπασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου