Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ           
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 2

Στους Αμπελοκήπους σήμερα 14η Μαρτίου  ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 σε αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Αμπελοκήπων συνήλθε, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του τοπικού  συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων της κοινότητας, συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων για να ενημερωθούν από το τοπικό συμβούλιο για προσδιορισμό των κινητοποιήσεων με στόχο την ανάκληση της απόφασης για την  κατάργηση του 3θέσιου δημοτικού σχολείου  Αμπελοκήπων και την συγχώνευσή του στο νεοϊδρυόμενο 6θέσιο δημοτικό σχολείο Κωσταραζίου.
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος  Αναστάσιος Ντίνας,  οι σύμβουλοι του τοπικού συμβουλίου Κων/νος Ευαγγέλου, Ελευθερία Κούτση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου  και περί τους ενενήντα (90) κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων.
Επίσης παραβρέθηκαν Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Χατζής και Μελίκα Σανταλίδου, καθώς  και οι δημοτικοί σύμβουλοι: 1.- Κοσκινάρης Μιχάλης , 2.- Κοσκινάρη Αργυρώ, 3.- Παμπουκίδης Βασίλειος και 4.- Νικόλαος Αντωνιάδης.
Για την τήρηση των πρακτικών παραβρέθηκε η υπάλληλος του δήμου Στεργιανή Αντωνοπούλου.
    Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στην  κ. Κούτση Ελευθερία, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Τοπικό σύμβουλο, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τις μέχρι τώρα ενέργειες που αφορούν στην αντίδραση για το κλείσιμο του 3θέσιου Δημ. Σχολείου και επίσης για τη δημοσίευση πλέον  της Απόφασης του Υπουργείου  Παιδείας δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων . Κατόπιν ζήτηση από το Σώμα πρώτα την άποψή τους για τον προσδιορισμό των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και βέβαια   τη συμπαράσταση  τους .
      Στη συνέχεια πήρε το λόγο  ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου , ο οποίος  μίλησε για κοινούς στόχους, γι΄ άλλη μια φορά είπε  ότι στηρίζει τον δίκαιο  αγώνα του Συλλόγου Γονέων και της Τοπικής Κοινότητας, εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση του Υπουργείου  και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια όχι μόνο του ίδιου αλλά , όπως πιστεύει κι όλου του Δημ. Συμβουλίου .
   Κατόπιν  , πήραν το λόγο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι , εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην απόφαση του Υπουργείου  και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας για την διατήρηση του Σχολείου.
     Μετά τον χαιρετισμό και τις δηλώσεις  συμπαράστασης των Δημοτικών Συμβούλων, δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους κατοίκους και ειπώθηκαν τα πιο κάτω:
Λέκκος Παύλος- Πρόταση για δημιουργία 5μελούς επιτροπής Αγώνα η οποία θα προχωρήσει στην κατάρτιση ψηφίσματος  και στη σύσταση πλήρη φάκελου  ,που θα επιδοθούν  από την Επιτροπή και τον Δήμαρχο στην Υπουργό Παιδείας. Επίσης αναφέρθηκε στην  πληθυσμιακή ανάπτυξη που παρουσιάζει  το Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελοκήπων καθώς και στο γεγονός ότι το κτήριο του Δημ. Σχολείου , είναι καινούργιο και πληρεί  τις προυποθέσεις της εγκυκλίου.
Αντωνόπουλος Κων/νος-  Πρέπει μεταξύ άλλων να αναφερθεί ότι ο πρώην Δήμος Ίωνος Δραγούμη έχει εντάξει μελέτη ΣΧΟΟΑΠ στα επενδυτικά προγράμματα του ΘΗΣΕΑΣ , προκειμένου να γίνει επέκταση του οικισμού Αμπελοκήπων συνολικής έκτασης 245 στρεμμάτων, διότι όπως δείχνουν τα στοιχεία στατιστικής σε λίγα χρόνια θα υπάρξει διπλασιασμός του πληθυσμού του οικισμού.
Η  λαική συνέλευση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση κι άλλων κατοίκων οι οποίοι  δήλωσαν  ότι στηρίζουν τις ενέργειες του  Συλλόγου Γονέων &  Κηδεμόνων , συμφωνούν με την σύσταση της 5μελούς Επιτροπής αγώνα  και την επίδοση ψηφίσματος στην Υπουργό σε συνεργασία με τον Δήμαρχο.
     Μετά από τις τοποθετήσεις όλων , το Σώμα προχώρησε στην εκλογή των μελών της Επιτροπής αγώνα , τα οποία είναι τα πίο κάτω:
  1. Χατζής Πέτρος , Αντιδήμαρχος
  2. Κούτση- Δημητρίου Ελευθερία, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
  3. Αντωνόπουλος Κων/νος , Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
  4. Ευαγγέλου Κων/νος, μέλος Τοπικού Συμβουλίου
  5. Γεωργιάδης Λεωνίδας , δημότης και κάτοικος



Στο σημείο αυτό, μη υπάρχοντος άλλου θέματος ή ομιλητή, η συνέλευση ενέκρινε τις προτάσεις όπως καταγράφηκαν,  εξουσιοδότησε την επιτροπή αγώνα να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την προώθησή τους αρμοδίως και ο πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.
Προς απόδειξη συντάχτηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως:
Ο  Πρόεδρος                                                                   Οι Σύμβουλοι: 1)
                                               

                                                                                                                2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου