Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ & ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1.- Αναστάσιος Ντίνας  Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου
                                  2.- Κων/νος Ευαγγέλου  Σύμβουλος τοπικού Συμβουλίου
                                  3.- Ελευθερία Κούτση- Δημητρίου Σύμβουλος τοπ. Συμβουλίου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:          Στεργιανή  Αντωνοπούλου δημοτική υπάλληλος.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ: Πέτρος  Χατζής Αντιδήμαρχος Οικονομικών –Ι.Δραγούμη.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1.- Εξέταση αιτημάτων δημοτών. ( ΜΗΤΣΙΑΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)

Ο κος ΜΗΤΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με την από 28/7/11 αίτησή του , αιτείται την διάνοιξη και αμμοχαλικόστρωση της συνέχειας υφισταμένου δρόμου μέσω του με αριθ. 962 κοινοχρήστου κτήματος, για να εξυπηρετείται η εκεί δημιουργούμενη επιχείρησή του από πλευράς πρόσβασης.
 Πρόταση Προέδρου:
Ο αιτών στο συγκεκριμένο σημείο (αγρόκτημα με αριθμ 957 δίπλα στο υφιστάμενο κτίριο της  HYUNDAI) έχει κτίσει νόμιμο κτίσμα με σκοπό να εγκαταστήσει εκεί την επιχείρησή του. Τμήμα δρόμου υπάρχει ήδη ασφαλτοστρωμένο που εξασφαλίζει πρόσβαση στην υφιστάμενη αντιπροσωπεία  HYUNDAI.
Εκτιμώντας ότι ο Δήμος και η τοπική κοινότητα πρέπει να διευκολύνουν την εγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιφέρεια της τοπικής μας κοινότητας επειδή είναι θετικό στοιχείο και παράγοντας ανάπτυξης της περιοχής και βελτίωσης της θέσης των κατοίκων προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του κου ΜΗΤΣΙΑΔΗ Αθανασίου με τους πιο κάτω όρους:
Α) Να αναλάβει ο ίδιος το κόστος και το έργο διάνοιξης πρόσβασης πλάτους πέντε (5) μέτρων μέχρι την πρόσβαση του κτήματός του όπου και η επιχείρηση.
Β) Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ορεστίδος να ορίσει τις προδιαγραφές,  να εποπτεύσει και να διασφαλίσει τη νομιμότητα της διάνοιξη της πρόσβασης.
Γ) Η ίδια υπηρεσία να διασφαλίσει ότι η αποχέτευση της εν λόγω επιχείρησης θα κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο και σε τέτοιο σημείο ώστε να μην επηρεάσει αρνητικά παρακείμενη πηγή.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ

2.- Εξέταση προβλημάτων καθαριότητας τοπικής κοινότητας.
Πρόταση Προέδρου:
Επειδή παρατηρούνται προβλήματα με την ανεξέλεγκτη απόθεση διαφόρων  σκουπιδιών σε διάφορα μέρη της τοπικής μας κοινότητας να δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να εντοπίσουμε τυχόν παραβάτες και ιδιαίτερα συστηματικούς και να τους ενημερώσουμε με κάθε τρόπο για άλλη μια φορά για τον τρόπο απόρριψης των σκουπιδιών μέσα σε σακούλες.
Να περιμένουμε την έκδοση του νέου κανονισμού καθαριότητας. Να κάνουμε επαναχωροθέτηση των κάδων σκουπιδιών και τέλος σε περίπτωση συστηματικής παράβασης του κανονισμού καθαριότητας να εφαρμόζονται οι διατάξεις για επιβολή προστίμων ή λοιπών κυρώσεων στους παραβάτες.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ

3.- Προσδιορισμός λειτουργίας Γραφείου τοπικής Κοινότητας.-
 Πρόταση Προέδρου:
Σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων του Τοπικού μας Συμβουλίου, το γραφείο της τοπικής μας κοινότητας είναι έτοιμο κτιριακά και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο και λειτουργικά. Προτείνω να είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη από 09.00 – 11.30 και Πέμπτη 18.30 – 20.30 για να μπορούν οι κάτοικοι να βρίσκουν τον πρόεδρο ή τους τοπικούς συμβούλους για οποιοδήποτε θέμα.
Τις ώρες λειτουργίας του γραφείου να είναι οπωσδήποτε παρών ο πρόεδρος ή ένας τοπικός σύμβουλος τουλάχιστο. Μετά από ένα τρίμηνο να επανεξετάσουμε το ζήτημα.
Άλλη Πρόταση: ΟΧΙ
Τελική Απόφαση: ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ
Μη υπαρχόντων άλλων θεμάτων για συζήτηση ο πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης. Προς πίστωση υπογράφεται αρμοδίως το παρόν.
Ο πρόεδρος                Η Γραμματέας                 Τα μέλη:  1)                               2)        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου