Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ 8/2011  συνεδρίασης του Τ.Σ Αμπελοκήπων του Δήμου Ορεστίδος

Θέμα : 1.- Εξέταση ζητήματος Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων,  έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την μη λειτουργία του  Δημοτικού μας Σχολείου.
Στους Αμπελόκηπους και στο γραφείο της τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων , σήμερα στις 11/9/2011, ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 20.00 συγκεντρώθηκε το Τοπικό Συμβούλιου Αμπελοκήπων  του Δήμου Ορεστίδος σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την με αριθμ.  /11-9-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου  που επιδόθηκε στον καθένα σύμβουλο χωριστά.
    Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία , αφού σε σύνολο 3 μελών βρέθηκαν παρόντες 3, δηλ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                              ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Ντίνας Αναστάσιος
2. Ευαγγέλου Κων/νος                                               
3. Κούτση Ελευθερία
Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Δημ. Υπάλληλος Αντωνοπούλου Στεργιανή , για την τήρηση των πρακτικών.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το  θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι :
            α ) Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση γίνεται μετά από αίτημα του συμβούλου κ. Κώστα Ευαγγέλου προκειμένου εξετάσουμε το ζήτημα του δημοτικού μας σχολείου ενόψη της αυριανής έναρξης του σχολικού έτους τον οποίο καλώ να εισηγηθεί το θέμα.
            β) Ο κ. Ευαγγέλου ενημέρωσε το σώμα σχετικά  και πρότεινε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος  Διαμαρτυρίας του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων για την κατάργηση του δημοτικού μας σχολείου:
Αμπελόκηποι , Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι  Τοπικοί Σύμβουλοι Αμπελοκήπων :

1)Επισημαίνουμε πως η απόφαση του υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων(ΦΕΚ 440/18-3-2011) έρχεται σε αντίθεση με τη διαβεβαίωση της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου στην επιστολή της προς τους δημάρχους (Αρ.πρ.137/28-1-2011),ότι περιοχές με οικονομική ανάκαμψη και αυξητική τάση μετοίκησης θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή. Το κλείσιμο του δικού μας σχολείου, αποδεικνύει περίτρανα, πως το Υπουργείο δεν εξέτασε την κάθε  περίπτωση με ιδιαίτερη προσοχή, μιας και η δική μας σχολική μονάδα μπορεί να διεκδικήσει τη διατήρησή της, εφόσον και το χωριό έχει αύξηση της μετοίκησης (βλ. αποτελέσματα από απογραφή σε απογραφή) καθώς και  οικονομική ανάκαμψη που λόγω της γεωγραφικής του θέσης τείνει να εξελιχθεί σε βιομηχανική περιοχή. Επιπλέον διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της περιοχής καλύπτοντας έτσι και το κριτήριο της κτιριακής υποδομής.

2)Νιώθουμε αγνοημένοι ,καθώς ούτε το Υπουργείο Παιδείας, ούτε η Περιφερειακή Διευθύντρια αλλά ούτε και ο Προϊστάμενος α/θμιας εκπαίδευσης  έλαβαν υπόψη τους τις αποφάσεις του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων ,του τοπικού συμβουλίου, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας καθώς και τις εισηγήσεις της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας .Όργανα τα οποία γνωρίζουν από κοντά τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου και περιοχής ξεχωριστά.

3)Εκφράζουμε έντονα την απορία μας για το σκοπό των συγχωνεύσεων των σχολείων γιατί  στην δική μας περίπτωση τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν τα ίδια μιας και το Νηπιαγωγείο το οποίο διατηρείται, συστεγάζεται με το Δημοτικό, επιβαρύνοντας ωστόσο το Δήμο Ορεστίδος, με το δυσβάσταχτο κόστος της μεταφοράς των μαθητών.

4)Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας διότι η αιφνιδιαστική έκδοση της απόφασης(ΦΕΚ1812/11-8-2011)περί αναστολής εφαρμογής των αποφάσεων συγχώνευσης ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ  μόνο σχολείων ανά την επικράτεια και ενός στην δική μας περιοχή μόνο αδιαφάνεια θυμίζει και εποχές μη ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών.

5)Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του σχολείου                         μας ,δεδομένου ότι λειτουργεί άρτια ,με ικανό αριθμό μαθητών που τείνει να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια. Δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε τις απόψεις των γονιών, θα προασπίσουμε τα συμφέροντά τους για την εκπαίδευση των παιδιών τους με όλες τις διαδικασίες και τα μέσα που διαθέτουμε, γιατί για όλους εμάς η μόρφωση και η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του για τη συγχώνευση του σχολείου μας για τους παραπάνω λόγους.
Ο Πρόεδρος                                  Οι                       Τοπικοί                Σύμβουλοι
Αναστάσιος Ντίνας            1) Κωνσταντίνος  Ευαγγέλου        2) Ελευθερία Κούτση - Δημητρίου

            γ) Ο πρόεδρος θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δόκιμη  και πρέπει να προσδιορίσουμε που θα απευθύνεται το ψήφισμα.
   Και κάλεσε το συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.
            Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κι έχοντας υπόψη την εισήγηση των συμβούλων, του Προέδρου και τις σχετικές διατάξεις
α π ο φ α σ ί ζ ε ι          ομόφωνα

  1. Να εγκρίνει την πιο πρόταση ψηφίσματος και να αποστείλει αυτό πέραν του Δήμου και: Στην Δ/νση Αβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς, Περιφερειακή Δ/νση εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων γραφ. Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου και να κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππα Πετσάλνικο, στον βουλευτή Καστοριάς της Ν. Δημοκρατίας κ. Ζήση Τζηκαλάγια και στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
  2.    Η Απόφαση αυτή πήρε αριθμ. 21/2011
   Για το σκοπό αυτό , συντάχτηκε το παρών πρακτικό και υπογράφεται ως εξής
Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας

                                                            Τα μέλη

Ακριβές απόσπασμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου