Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σχολεία


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ 2/2012  συνεδρίασης του Τ.Σ Αμπελοκήπων του Δήμου Ορεστίδος

1.-Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης σχ. Έτους 2012-2013 .
Στους Αμπελόκηπους και στο γραφείο της τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων , σήμερα στις 16/2/2012, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 19.30 συγκεντρώθηκε το Τοπικό Συμβούλιου Αμπελοκήπων  του Δήμου Ορεστίδος σε τακτική  συνεδρίαση, ύστερα από την με αριθμ.1386/15/2/12 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου  που επιδόθηκε στον καθένα σύμβουλο χωριστά.
    Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία , αφού σε σύνολο 3 μελών βρέθηκαν παρόντες 3, δηλ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Ντίνας Αναστάσιος
2. Ευαγγέλου Κων/νος                                      
3. Κούτση Ελευθερία

Πρακτικά στη συνεδρίαση κράτησε ο πρόεδρος  Αναστάσιος Ντίνας λόγω έλλειψης γραμματέα.
Πριν τη συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το κατεπείγον του θέματος και ομόφωνα αποφασίστηκε ότι το θέμα είναι κατεπείγον, σύμφωνα με το με Αριθμ. Πρωτ: 1223 από 13/2/2012 έγγραφο δήμου Ορεστίδος  και πρέπει να συζητηθεί αμέσως.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πιο πάνω θέμα είπε:
Οι περυσινές μεταβολές στις σχολικές μονάδες της τοπικής μας κοινότητας και του δήμου μόνο προβλήματα δημιούργησαν.  Ένα χρόνο περίπου μετά βλέπουμε ότι ούτε τα εκπαιδευτικά κριτήρια που προέβαλε το υπουργείο σαν βασικό επιχείρημα για τις συγχωνεύσεις σχολείων υλοποιήθηκαν , ούτε ικανοποιητικές μεταφορές εξασφαλίστηκαν, ούτε η εκπαιδευτική διαδικασία αποδίδει περισσότερο απ’ ότι προηγουμένως και τέλος μάλλον μεγαλύτερο είναι το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Αντίθετα προβλήματα δημιουργούν στους μικρούς ιδιαίτερα μαθητές οι ασυντόνιστες μεταφορές τους, το διαφορετικό απόμακρο σχολικό περιβάλλον, οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικά βοηθήματα, υποδομές και οι προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική μας κοινότητα.
Έχοντας αυτά υπόψη και την εμπειρία  της συγχώνευσης του 3θέσιου δημοτικού μας σχολείου στο νεοσυσταθέν 6θέσιο του Κωσταραζίου προτείνουμε την Επαναλειτουργία του 3θέσιου δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων στο για το σκοπό αυτό  με σύγχρονες προδιαγραφές ανεγερθέν  κτίριο και διατήρηση του νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού Αμπελοκήπων ως έχουν.
Ας έχουν υπόψη οι αρμόδιοι ότι με την επαναλειτουργία του δημοτικού μας σχολείου και το εκπαιδευτικό έργο για τα παιδιά του χωριού μας θα είναι υψηλού επιπέδου και οι γονείς θα διευκολυνθούν τα μέγιστα στην μεταφορά και παρακολούθηση των παιδιών τους αλλά και η τοπική κοινωνία μας θα  επουλώσει σύντομα το τραύμα από το κλείσιμο πέρυσι του Σχολείου μας.
Και κάλεσε το συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά
Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κι έχοντας υπόψη την εισήγηση των συμβούλων, του Προέδρου και τις σχετικές διατάξεις
α π ο φ α σ ί ζ ε ι          ομόφωνα
1.               Συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου όπως αναλυτικά εκτέθηκε πιο πάνω και  αποφασίζει να την αποστείλει στη δημοτική επιτροπή παιδείας προκειμένου να ληφθεί υπόψη κατά τη διαμόρφωση της πρότασής της προς το δημοτικό συμβούλιο.

   Η Απόφαση αυτή πήρε αριθμ. 3/2012

   Για το σκοπό αυτό , συντάχτηκε το παρών πρακτικό και υπογράφεται ως εξής
Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γραμματέας
                                                            Τα μέλη

4 σχόλια:

  1. Τελικά ο Πρόεδρε ότι και να πει κάποιος λίγα θα είναι......
    Αφού σε γυρίσανε την πλάτη οι περισσότεροι χωριανοί τώρα ψάχνεις τρόπους να ξανακερδίσες την εύνοια τους..... Εεε σιγά σιγά θα φτάσουν πάλι οι εκλογές. Ετσι δεν είναι;

    Κρίμα γιατί οι χωριανοί σε εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους και εσύ τους διέψευσες.
    Τώρα είναι αργά..... και σε κάθε περίπτωση άφησε τους γραφικούς να αγωνίζονται για την επαναλειτουργεία του σχολείου γιατί έτσι χαρακτήριζες αυτούς και αυτές που διαμαρτύρονταν για την απόφαση κλεισίματος του σχολείου μας..... Η ιστορία γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ "Ανώνυμε"
    Χαίρομαι και περιμένω τα σχόλια, ιδιαίτερα τα αρνητικά και σκληρά ακόμη (αρκεί κόσμια) γιατί είναι επικοινωνία που τη θεωρώ σημαντική και ένα στόχο του ιστολογίου.
    Σε πληροφορώ λοιπόν ότι προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα γίνεται τη "δουλειά" μου λέγοντας όση περισσότερη αλήθεια μπορώ. Προσπαθώ γι' αυτό που θεωρώ καλό για το χωριό (και τους κατοίκους) χωρίς να προσπαθώ να χαϊδέψω κανενός το αυτί και χωρίς να ψάχνω τρόπους για οτιδήποτε.Βέβαια όλα αυτά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου που είναι ελάχιστες και διακπεραιωτικού χαρακτήρα.
    Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις οι εκλογές έρχονται και η ιστορία γράφει... Σέβομαι και τα δύο πάρα πολύ και τη δεύτερη να τη διαβάζω κιόλας για να αντλώ από την εμπειρία του παρελθόντος για το καλύτερο δυνατό παρόν και μέλλον...
    Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρε,

    Τα πολλά λόγια είναι ένδεια πράξεων. Μου θυμίζεις την λαική έκφραση "Με λένε ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω". Σωστό είναι να αντλείς γνώση από το παρελθόν, αλλά δυστυχώς το πρόσφατο αυτοδιοικητικό σου παρελθόν, έγραψε την ιστορική για το χωριό μας θέση ΠΡΟΕΔΡΟΥ, να μην θέλει ο Πρόεδρος να λειτουργεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στο ίδιο του το χωριό.
    Πρόεδρε,
    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ "Ανώνυμε"
    Μπορείς να μου αποδίδεις όποια θέση και όσες ευθύνες θέλεις. Είναι ο εύκολος δρόμος.Να είσαι όμως σίγουρος ότι αν ήμουν εγώ αρμόδιος ή υπεύθυνος για το σχολείο ΔΕΝ θα έκλεινε για πολλούς λόγους αλλά και μεταξύ αυτών γιατί άλλοι πολύ ισχυρότεροι παράγοντες (ακόμη και αν το ήθελα) δεν το επέτρεπαν.
    Αυτά όμως έχουν συζητηθεί αρκετά δημόσια.-
    Τάσος ντίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή