Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ»

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους αγρότες του, ότι, βρίσκεται σε εφαρμογή η Δράση 1.1 «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης», του Μέτρου 216 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις», του Προγράμματος ΠΑΑ 2007-2013.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων καθώς και σε μελισσοκόμους, οι οποίοι για να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει :
1) Να κατέχουν νόμιμα, οι μεν κτηνοτρόφοι τουλάχιστον 50 αιγοπρόβατα, οι δε μελισσοκόμοι τουλάχιστόν 100 κυψέλες (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ),
2) Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.),
3) Τα αιγοπρόβατα ή τα μελισσοσμήνη να είναι δηλωμένα στο Ολοκληρωμένο 2013,
4) Να μην έχουν ενισχυθεί για την ίδια δράση από άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επιδοτεί μέχρι του ποσοστού 80%, τις επιλέξιμες δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρου περίφραξης, ανά κτηνοτροφική μονάδα αιγοπροβάτων ή ανά μελισσοκομική εκμετάλλευση.

Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων ή μελισσοκόμοι προκειμένου να ενισχυθούν από το πρόγραμμα, θα πρέπει αρχικά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, την οποία, αφού εκτυπώσουν και υπογράψουν, στην συνέχεια θα πρέπει να την προσκομίσουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, μέχρι την 28 Σεπτεμβρίου 2013 (28-09-2013), μαζί με τα εξής δικαιολογητικά :
1) Φωτοτυπία το Ολοκληρωμένο 2013, στο οποίο πρέπει να είναι δηλωμένα τα αιγοπρόβατα ή τα μελισσοσμήνη,
2) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας,
3) Επικυρωμένη φωτοτυπία όλων των σελίδων του θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου (αφορά τους μελισσοκόμους),
4) Υπεύθυνη Δήλωση ότι η συγκεκριμένη δράση δεν ενισχύεται από άλλο πρόγραμμα,
5) Φωτοτυπία της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της κτηνοτροφικής μονάδας ή της σχετικής άδειας εγκατάστασης, στην περίπτωση πρόχειρων καταλυμάτων ή αν αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης χορήγησης άδειας εγκατάστασης [παρ. 3, άρθρο 6, Ν. 4056/2012 (ΦΕΚ 52 Α΄)],
6) Μια προσφορά και προτιμολόγια για κάθε δαπάνη που θα πραγματοποιηθεί,

Οι δικαιούχοι θα πρέπει για μια πενταετία να διατηρούν την ηλεκτροφόρο περίφραξη στον τόπο διαμονής τους, και να έχουν την ιδιότητα του κτηνοτρόφου ή του μελισσοκόμου (να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ).


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στον Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς κ. Αθανάσιο Μπέλλο (τηλ. 2467350237), είτε στον Γεωπόνο του Δήμου κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 24673 51327), είτε εναλλακτικά μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα, από την ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου