Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΛΓΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΥΠΕΡ ΕΛ.Γ.Α
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013»

Ο Δήμος Ορεστίδος ενημερώνει τους αγρότες του ότι, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο των αγροτών ασφαλίζεται υποχρεωτικά στον ΕΛ.Γ.Α. με την καταβολή ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α., η οποία υπολογίζεται βάσει του αριθμού των στρεμμάτων και του είδους των καλλιεργειών τις οποίες έχουν δηλώσει οι γεωργοί, καθώς επίσης βάσει του αριθμού, του είδους και της ηλικίας των ζώων που έχουν δηλώσει οι κτηνοτρόφοι στην Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου 2013.
Οι τρόποι καταβολής της ειδικής αυτής ασφαλιστικής εισφοράς είναι τρεις :
1) Mε απευθείας κατάθεση του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ίδιο τον αγρότη σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α., ή
2) Με εντολή εξουσιοδότησης προς την τράπεζα ώστε ο ΕΛ.Γ.Α. να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από ενισχύσεις που θα λάβει ο παραγωγός εντός του έτους, ή
3) Με εντολή εξουσιοδότησης προς την τράπεζα ώστε ο ΕΛ.Γ.Α. να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από τον κοινό/ατομικό λογαριασμό του παραγωγού (η επιλογή αυτή αφορά και τους παραγωγούς οι οποίοι δεν έχουν Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης, δηλαδή δεν λαμβάνουν επιδότηση).

Τα ποσά της ασφαλιστικής εισφοράς που οφείλουν οι αγρότες στον ΕΛ.Γ.Α., υπολογίζονται από την Ε.Α.Σ. (Ένωση) Καστοριάς, βάσει των στοιχείων που δήλωσαν στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου 2013, οπότε:

Όλοι οι παραγωγοί ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής της ασφαλιστικής τους εισφοράς θα πρέπει να προσέρχονται στην Ε.Α.Σ. Καστοριάς, προκειμένου να ενημερωθούν για το ποσό της εισφοράς τους και την διαδικασία πληρωμής.

Προσοχή
1) Όσοι παραγωγοί έχουν δηλώσει στην Ε.Α.Ε. (Ολοκληρωμένο) 2013 δενδροκαλλιέργειες, θα πρέπει να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των δένδρων που έχει κάθε αγροτεμάχιο,
2) Όσοι θέλουν να κάνουν αλλαγές στην Ε.Α.Ε. 2013, θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ένωση Καστοριάς το αντίγραφο της αίτησης τους.


Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ε.Α.Σ. Καστοριάς (τηλέφωνα 24670 81886 και 24670 81887).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου