Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013»


Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δηλώσεις συγκομιδής, το αργότερο μέχρι την 15 Νοεμβρίου 2013.

Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλλουν.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής :
1) οι αμπελουργοί των οποίων η έκταση του αμπελώνα είναι μικρότερη του ενός (1,0) στρέμματος, και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή, και
2) οι αμπελουργοί/οινοποιοί  οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να υποβάλλουν μόνο δήλωση παραγωγής).

Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής, οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.

Οι αμπελουργοί που παραδίδουν την σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο, προς οινοποίηση, και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποβάλλουν μαζί με τη δήλωση συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό, συμμετοχή στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων), για την τρέχουσα και την επόμενη περίοδο.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κα Δημητρακοπούλου Ζαφειρία (τηλ. 2467350254) – κος Μοσχάκης Παναγιώτης (τηλ. 2467350245).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου