Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι
Το χωριό από τον κόμβο Εγνατίας.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σχολικές Μονάδες

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της με αριθμ 8/2013  συνεδρίασης του Τ.Σ Αμπελοκήπων Δήμου Άργους Ορεστικού.

  1. «Πρόταση για τις σχολικές μονάδες τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων».
Στους Αμπελόκηπους και στο γραφείο της τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, σήμερα την 20η/11/2013, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19.00 συγκεντρώθηκε το Τοπικό Συμβούλιου Αμπελοκήπων  του Δήμου Άργους Ορεστικού σε έκτακτη  συνεδρίαση, ύστερα από την με αριθμ. 15… από   20-11-13 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου  που επιδόθηκε στον καθένα σύμβουλο χωριστά.
    Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία , αφού σε σύνολο 3 μελών βρέθηκαν παρόντες 3, δηλ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                              ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Ντίνας Αναστάσιος                                          
2. Ευαγγέλου Κων/νος
3.  Κούτση Ελευθερία
                                               
Πρακτικά στη συνεδρίαση κράτησε ο πρόεδρος  Αναστάσιος Ντίνας λόγω έλλειψης γραμματέα.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πιο πάνω θέμα είπε:
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Κουτλεμάνη με ενημέρωσε ότι ο δήμος σχεδιάζει να υποβάλλει στο Υπουργείο παιδείας συνολική πρόταση για την λειτουργία των Σχολικών μονάδων στα όριά του και θέλει σήμερα την άποψη των τοπικών συμβουλίων ώστε η αρμόδια επιτροπή να καταρτίσει την εισήγηση για το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και εξαιρετικά επείγον γι αυτό προτείνω να ψηφίσουμε θετικά για το επείγον και να προχωρήσουμε μετά στη συζήτηση της πρότασης ώστε  αυτή να είναι στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του δήμου.

Να ψηφίσουμε για το επείγον της σύγκλησης.

Ομόφωνα ψηφίζεται το επείγον του θέματος και προχωρούμε στη συζήτηση του θέματος με την εισήγηση του προέδρου που έχει ως εξής:
Η θέση του τοπικού συμβουλίου Αμπελοκήπων παραμένει σταθερή από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα και εκφράζει τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων όπως αυτή εκφράστηκε στις κατά καιρούς συνελεύσεις κατοίκων της τελευταίας διετίας και συνοπτικά έχει ως εξής:
Η τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων είναι μια δυναμική αναπτυσσομένη κοινότητα Τρίτη από πλευράς πληθυσμού στον δήμο Άργους Ορεστικού και με ικανοποιητικό αριθμό παιδιών σχολικής ηλικίας ήτοι 27-32 παιδιά δημοτικού Σχολείου.
Το κτίριο του δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων είναι από τα πλέον σύγχρονα στο νομό και πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας για το σκοπό αυτό.
Κατόπιν όλων αυτών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναλειτουργία του 3θέσιου δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων προκειμένου τα παιδιά να συγκεντρωθούν ξανά στη «φωλιά» τους και να ξαναβρεθούν με τους φίλους τους συμβάλλοντας στην συνοχή της τοπικής μας κοινότητας.
Επίσης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πλήρη και σωστή επάνδρωση τόσο του νηπιαγωγείου όσο και του παιδικού σταθμού για να μπορούν να παρέχουν τις αρμόζουσες υπηρεσίες στα  βλαστάρια του χωριού μας.
       Κατόπιν των ανωτέρω προτείνω:
α) Να ψηφίσουμε την πιο πάνω πρόταση και να την υποβάλουμε στα αρμόδια όργανα του δήμου για τις δέουσες ενέργειες.-
 β) Να υποβάλουμε ξανά στα αρμόδια όργανα το από 19-7-2012 διεκδικητικό πλαίσιο για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, της επιτροπής διεκδίκησης.
Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κι έχοντας υπόψη την εισήγηση των συμβούλων, του Προέδρου και τις σχετικές διατάξεις
α π ο φ α σ ί ζ ε ι          ομόφωνα
1.               Συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου όπως αναλυτικά εκτέθηκε πιο πάνω και  αποφασίζει να την αποστείλει στα αρμόδια όργανα του Δήμου Άργους Ορεστικού  για ενημέρωση και τις δέουσες ενέργειες.-

    Η Απόφαση αυτή πήρε αριθμ.10/2013

   Για το σκοπό αυτό  συντάχτηκε το παρών πρακτικό και υπογράφεται ως εξής
Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

                                                            Τα μέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου